latinica  ћирилица
10/09/2024 |  07:50 ⇒ 08:45 | Аутор: РТРС

Промоција "Сабраних дјела Алексе Шантића" (ВИДЕО)

У оквиру 105. Шантићевих вечери поезије данас ће бити одржан програм "Шантићева трајања", те промоција "Сабраних дјела Алексе Шантића" у издању "Просвјетиног" Градског одбора Мостар, које је приредио професор Филолошког факултета Универзитета у Бањалуци Душко Певуља.
Манастир Житомислић, Мостар - Фото: РТРС
Манастир Житомислић, МостарФото: РТРС

Програм и промоција биће одржани у манастиру Житомислић.

У другом дијелу програма биће одржан научни скуп "Алекса Шантић - 100 година након смрти".

Свечаност додјеле књижевне Награде "Алекса Шантић" и пјесничко вече добитника Здравка Миовчића биће уприличени сутра у Владичанском двору у Мостару.

Програм се наставља у петак у Народном позоришту Мостар, када ће омиљени пјесник Мостара Перо Зубац, заједно са Милошем Зупцем и бендом одржати пјесничко-музичко вече "Жива реч".

Поетска представа ДИС театра Бањалука саткана од Шантићевих стихова, пјесничких слика и емоција под називом "Горки пламен", аутора Новице Богдановића биће одржана у суботу, у 19.00 часова у Владичанском двору.

Манифестација се завршава у Невесињу, гдје ће, традиционално, бити одржан програм "Невесиње - друга Шантићева кућа", а у оквиру којег ће у Културном центру "Небојша Глоговац" бити одигран "Горки пламен".

Организатори ове манифестације су мостарски Градски одбор Српског просвјетног и културног друштва "Просвјета" и Српско пјевачко и културно-умјетничко друштво "Гусле".