latinica  ћирилица
09/09/2024 |  15:47 ⇒ 17:26 | Аутор: РТРС

Тадић: Политичка дјеца Младих муслимана, Исламске декларације А. Изетбеговића и политичког Сарајева

Одборник швајцарске Либералне зелене партије Санија Ахмети, која је поријеклом из БиХ, вјежба гађање из пиштоља користећи као мету слику Богородице која у наручју држи Исуса Христа.
Огњен Тадић - Фото: РТРС
Огњен ТадићФото: РТРС

Након што је на друштвеним мрежама објавила фотографију своје мете, реаговао је правник Огњен Тадић.

- Политичка дјеца Младих муслимана, Исламске декларације А. Изетбеговића и политичког Сарајева - написао је Тадић на друштвеној мрежи Икс.

Подсјећамо, локални медији наводе да је слика у коју пуца Санија репродукција средњовјековног италијанског умјетника преузета из илустрованог каталога. Ахметијева је, одмах након жучих реакција, уклонила објаву и извинила се, преноси Срна.

Она је навела за лист "Блик" да је искористила слику из каталога јер је "била праве величине и довољно видљива да послужи као мета".

Ахметијева се правдала да није обратила пажњу на садржај слике и признала да то није било у реду, те да је њен поступак био апсолутно глуп.

Неколико конзервативних политичара осудило је поступак Ахметијеве и затражило да поднесе оставку. Неки од њих су је оптужили и за подстицање мржње према хришћанима и запријетили да ће предузети правне мјере.

Чланови породице Саније Ахмети дошли су у Швајцарску као избјеглице из БиХ деведесетих година прошлог вијека, преноси Раша тудеј.