latinica  ћирилица
09/09/2024 |  14:48 ⇒ 15:39 | Аутор: СРНА

"Куртијев режим ударио на најслабије, одговорни да зауставе његово насиље"

Предсједник бањалучког Одбора за помоћ Косову и Метохији Милорад Арлов позвао је међународну заједницу да реагује на налог бескрупулозног режима Аљбина Куртија да се Удружење "Подржи ме", које окупља дјецу и породице дјеце са посебним потребама, исели из просторија у Лепосавићу.
Милорад Арлов - Фото: РТРС
Милорад АрловФото: РТРС

Арлов је изјавио за Срну да је разговарао телефоном са члановима удружења и поручио да неко овом насиљу мора коначно да стане на крај.

- Морамо бити поносни на наш српски народ што упркос свим тим дугогодишњим репресијама жели да остане и опстане на Косову и Метохији. Молимо све међународне факторе, Кфор, Еулекс, Унмик и све који дјелују на Косову и Метохији да заштите српски народ и младе са потешкоћама у развоју - рекао је Арлов.

Он је додао да на сјеверу Косова и Метохије има више од 200 чланова удружења "Подржи ме", а 45 у Лепосавићу.

Арлов је рекао да на дјецу, а посебно на дјецу са потешкоћама у развоју, ни један режим нигдје и никада не би смио да удари.

- То је осјетљива категорија и у најбољим условима, а посебно у условима репресалија које се над њима проводе - рекао је Арлов.

Он је подсјетио да је Одбор у протеклој деценији пружио значајну помоћ Удружењу "Подржи ме" и да је за изградњу великог дневног центра у сјеверној Косовској Митровици донирао више од 380.000 евра.

- Без обзира на све, снажно ћемо наставити да подржавамо наше мале пријатеље и уопште Србе на Космету. Већ од 1. октобра па до 30. новембра организујемо хуманитарну акцију за помоћ Косову и Метохији путем М:тела и хуманитарног броја 1401 - рекао је Арлов и поручио да без обзира на све Срби на Космету не смију бити остављени.

Арлов је подсјетио да му је већ пет година забрањен улазак на Косово и Метохију и да је девет пута враћан са прелаза Јариње.

- Прави разлог за вишегодишњу забрану је што Одбор и ја помажемо и стимулишемо српски народ на Косову и Метохији. Ми ћемо још чвршће стати и помагати Удружењу "Подржи ме" и њихове чланове - рекао је Арлов.

Полиција самопроглашеног Косова данас је из трезора Народне банке Србије у Лепосавићу однијела документацију, а Удружењу "Подржи ме" је наложено да изнесу свој намјештај из просторија у којим су до сада били.