latinica  ћирилица
09/09/2024 |  14:25 ⇒ 16:06 | Аутор: РТРС

За Владу Српске и ЕБРД важно усвајање Плана раста

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао је данас у Бањалуци са представницима делегације Европске банке за обнову и развој.
Вишковић и делегaција ЕБРД-а - Фото: Уступљена фотографија
Вишковић и делегaција ЕБРД-аФото: Уступљена фотографија

Вишковић је пожелио новој директорици Европске банке за обнову и развој за БиХ Стели Мелник добродошлицу, истакавши да се нада успјешној сарадњи заснованој на партнерским односима, саопштено је из Бироа Владе за односе с јавношћу.

На састанку је оцијењено да су захваљујући досадашњој доброј сарадњи успјешно реализовани одређени пројекти, као и да је неколико пројеката тренутно у фази преговарања.

Истакнуто је да је један од најзначајнијих пројеката који се реализују уз подршку ЕБРД-а обилазница око Добоја на Коридору 5Ц, реструктурисање Жељезница, као и пројекти у путној инфраструктури.

У саопштењу се наводи да је и за Владу Републике Српске и за ЕБРД важно усвајање документа План раста за Западни Балкан и поручено да је Република Српска усагласила и прихватила свих 113 мјера.

Вишковић је захвалио досадашњем шефу канцеларије ЕБРД-а у БиХ Маунели Несл на коректној сарадњи и пожелио јој успјех на новом ангажману.