latinica  ћирилица
09/09/2024 |  13:33 ⇒ 13:41 | Аутор: РТРС

Бјеговић: Напад на амбасадорку Србије - производ Куртијеве политике

Напад на српску амбасадорку Србије у Шпанији Ирену Шарац је производ Куртијеве политике, која сије мржу и агресију према свему што је српско, рекао је Мирослав Бјеговић, савјетник премијера Србије за безбједност.
Мирослав Бјеговић - Фото: РТРС
Мирослав БјеговићФото: РТРС

- Управо овај напад показује да су и младе шиптарске генерације затроване политиком екстремног насиља која мора бити санкционисана, како у Шапанији тако и у свакој демократској земљи. Сматрам да свима мора постати јасно, прије свега земљама ЕУ да на овај нарастајући безбједности проблем морају реаговати заједничким ставом и безбједносним апаратом док не буде касно, јер албански екстремизам пријети не само српском ентитету већ цјелокупном европском - каже Бјеговић.

Каже да овај срамни чин показује и њихову генетску храброст напада на једну жену, и то са леђа, а потом и бјежања из страха због кукавичлука.

- Као што Курти са наоружаним тзв. специјалним јединицама терорише и напада голорук српски народ на сјеверу Косова и Метохије, не схватајући да Србе никада неће уплашити и да ће они свјесно трпити зарад мира али само до оне посљедње црвене линије - наводи Бјеговић.