latinica  ћирилица
09/09/2024 |  13:05 ⇒ 14:11 | Аутор: РТРС

Републичка странка Српске: Реформисати рад и улогу мјесних заједница

Насеље Рудине у Дворовима, као и многа друга насеља широм Семберије, показатељ су да се што већи број грађана из мјесних заједница мора укључити у процес доношења одлука и одређивања инфраструктурних приоритета. Неасфалтирани путеви, непостојање расвјете, и други проблеми, морају бити рјешавани кроз дугорочну стратегију и развојни буџет, изјавио је носилац кандидатске листе Републичке странке Српске за одборнике у Скупштини града Бијељина Славенко Ристић.
Ристић и Пејчић у Рудинама - Фото: Уступљена фотографија
Ристић и Пејчић у РудинамаФото: Уступљена фотографија

Он је истакао да је апсолутно и неотуђиво право грађана да знају гдје и како је потрошен њихов новац.

Кандидат Републичке странке Српске за градоначелника Бијељине Миле Пејчић, који је овом приликом окупљеним мјештанима уручио пригодне поклоне, нагласио је да ће као градоначелник повећати издвајања из буџета за комуналну инфраструктуру – водовод, канализацију и мрежу путева.

Ратомир Драганић, кандидат РСС за одборника у локалном парламенту, изјавио је да у овој мјесној заједници живи много његових сабораца којима је потребна подршка институција и Градске управе.

- Снажно ћемо се залагати да борачке категорије имају достојанствен живот у граду и Републици за коју су се борили – каже Драганић.

Мјештанин Станимир Кајтаз изјавио је да у Рудинама има много започетих и незавршених пројеката који би живот грађана учинили бољим.

- Много тога смо овдје и сами урадили, властитим средствима, и зато очекујемо значајну помоћ Градске управе. Потребна нам је јача мјесна заједница и да се наш глас чује у институцијама града Бијељина, о чему смо разговарали са предсједником РСС-а Славенком Ристићем и кандидатом РСС-а за градоначелника Бијељине Милетом Пејчићем – додао је Кајтаз.