latinica  ћирилица
09/09/2024 |  12:58 ⇒ 14:18 | Аутор: РТРС

Вишковић: Српска опредијељена за европски пут

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић примио је данас у Бањалуци у наступну посјету амбасадорку Чешке у БиХ Јану К. Лолић Шинделкову.
Вишковић и Лолић Шинделков - Фото: Уступљена фотографија
Вишковић и Лолић ШинделковФото: Уступљена фотографија

Вишковић је пожелио амбасадорки Чешке успјешан рад и изразио спремност за добру сарадњу у будућем периоду, саопштено је из Бироа Владе за односе с јавношћу.

Током састанка разговарано је о могућностима унапређења економске сарадње, са посебним нагласком на области енергетике, туризма и путне инфраструктуре.

Премијер Српске је упознао амбасадорку Чешке са мјерама које је Влада Републике Српске креирала за побољшање пословног амбијента, укључујући подстицаје за домаће и стране инвеститоре.

Вишковић је истакао потенцијал у бањском туризму као значајну прилику за стране инвеститоре, уз огромне олакшице и брз поврат уложених средстава.

У области енергетике, премијер је нагласио приоритет повећања удјела зелене енергије у Европи, истичући хидро потенцијал Републике Српске, као и могућности у сектору соларне енергије, вјетроелектрана и биомасе.

Вишковић је поновио да је Република Српска опредијељена за европски пут и да је Српска дала сагласност на документ План раста, гдје је усаглашено 113 мјера, наведено је у саопштењу.