latinica  ћирилица
09/09/2024 |  09:40 ⇒ 09:45 | Аутор: РТРС

Атос банка и МУП Српске представили видео на тему безбједности клијената (ВИДЕО)

Атос банка и МУП Републике Српске представили су други видео у низу посвећен безбједности клијената и грађана који је фокусиран на сигурну куповину на интернету.
Наручивање онлине (Фото: EPA-EFE/HARISH TYAGI/илустрација) -
Наручивање онлине (Фото: EPA-EFE/HARISH TYAGI/илустрација)

- У данашњем дигиталном свијету, онлајн куповина је постала неизоставан дио свакодневног живота. Ипак, како би онлајн искуства наших клијената била што сигурнија, важно је бити свјестан потенцијалних ризика и примјењивати најбоље праксе заштите. Управо то приказано је у оквиру овог видео спота који је дио наше континуиране посвећености очувању безбједности клијената - изјавили су овим поводом из Атос банке.

Кроз видео спот на тему "Сигурна куповина на интернету" клијенти и грађани ће имати прилику да сазнају како да препознају безбједне и поуздане онлајн продавнице, те које мјере предострожности треба предузети при уноси личних и финансијских података.

- И овом приликом савјетујемо грађане да приликом куповине путем интернета буду опрезни, те да за онлајн куповину користе само сигурне и провјерене сајтове, а уколико грађани сматрају да су жртве овог облика преваре, потребно је да обавијесте Банку која је издавалац картице у сврху блокирања картице и покушаја поврата новца, те да случај пријаве полицији - додаје се у саопштењу.