latinica  ћирилица
09/09/2024 |  09:05 ⇒ 09:09 | Аутор: ТАНЈУГ

Хрватска: Повријеђено десет особа, комби с мигрантима бјежао од полиције

Најмање десет особа је повријеђено јутрос у Хрватској, када је с пута излетио комби који је превозио мигранте, а чији возач је прије тога одбио да се заустави по наредби полиције, саопштила је хрватска полиција.
Полиција (Фото: EPA-EFE/ANTONIO BAT/илустрација) -
Полиција (Фото: EPA-EFE/ANTONIO BAT/илустрација)

Бродско-посавска полицијска управа извјестила је о саобраћајној несрећи која се догодила ноћас око 03.05 у мјесту Малино, у којој је више особа тешко повријеђено, а испоставило се да је с пута излетио комби с мигрантима, преноси Index.hr.

Саопштено је да су полицајци уочили видно оптерећен комби, швајцарских регистарских ознака, кога су помоћу укључених свјетлосних и звучних знакова покушавали да зауставе ради контроле, али се возач оглушио о наредбе полиције и наставио вожњу повећавајући брзину.

У саопштењу је наведено да су након једног до два минута полицајци доласком до Малина уочили да је наведени комби слетио с пута, ударивши у стуб јавне расвете.

Према тренутним сазнањима, у саобраћајној несрећи је повријеђено десет особа, којима је пружена љекарска помоћ у болници у Славонском Броду и Новој Градишки.

Полиција је наставила даљи рад и обављање увиђаја, наводи се у саопштењу Полицијске управе.