latinica  ћирилица
09/09/2024 |  09:03 ⇒ 09:05 | Аутор: ТАНЈУГ

Израел напао Сирију, убијено најмање пет особа

У израелским нападима синоћ у више области у централној Сирији убијено је најмање пет особа, рањено је њих 19, а изазвани су пожари, јавили су сиријски државни медији.
Газа (Фото: EPA-EFE/HAITHAM IMAD, илустрација) -
Газа (Фото: EPA-EFE/HAITHAM IMAD, илустрација)

У тим нападима, Израел је гађао низ војних локација у централном региону, а сиријске снаге ПВО пресреле су и неке од њих оборили, извијестила је новинска агенција САНА.

Најмање 19 рањених људи, од којих су три у критичном стању, превезено је у државну болницу Масијаф у западној провинцији Хама, као и тијела пет убијених особа, рекао је шеф тамошње болнице Фајсал Хајдар.

Сиријска опсерваторија за људска права, организација са сједиштем у Великој Британији која извјештава о ситуацији у Сирији, навела је да је један од напада био усмјерен на научно-истраживачки центар у Масијафу, а друге циљане локације су "иранске милиције и стручњаци стационирани да развијају оружје у Сирији", преноси АП.

Израелска војска за сада није коментарисала ове наводе. Израел годинама изводи нападе на мете у Сирији за које тврди да су повезане са Ираном, а од почетка рата са Хамасом ти напади су се појачали.