latinica  ћирилица
09/09/2024 |  07:03 ⇒ 07:57 | Аутор: ТАНЈУГ

Кошаркаши Партизана убједљивом побједом у финалу освојили турнир у Трапанију (ВИДЕО)

Кошаркаши Партизана освојили су припремни турнир на Сицилији пошто су у финалу убједљиво савладали домаћина Трапани резултатом 89:61.
КК Партизан (Фото: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC, илустрација) -
КК Партизан (Фото: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC, илустрација)

Послије прве дионице Партизан је водио 20:19, а на полувремену је било 42:33 за изабранике Жејка Обрадовића који су одиграли много боље него у полуфиналу турнира против Дертоне коју су синоћ побиједили послије продужетка резултатом 96:94.

У трећој дионици Партизан је преломио меч и послије 30 минута водио 68:44, па се само постављало питање којом ће се разликом меч окончати, а на крају је било плус 28.

      View this post on Instagram

A post shared by KK Partizan Mozzart Bet (@partizanbc)

Данац Габријел Лундберг је предводио Партизан са 24 поена, 16 је дао Брендон Дејвис, Стерлинг Браун 14, Френк Ниликина осам, а по седам Карлик Џонс и Вања Маринковић.

Због предострожности вечерас није играо Тајрик Џонс који је осијетио бол у финишу синоћне утакмице. На турниру због повреде није играо Ајзеја Мајк, док је Двејн Вашингтон добио слободно због рођења дјетета. Млади српски играчи Митар Бошњаковић и Алекса Димитријевић остали су у Београду и играли утакмице у својој генерацији.

Раније данас у мечу за треће мјесто Дертона је побиједила Голден Кингсе из Јапана резултатом 80:71.

Партизан наредне припремне мечеве игра од 13. до 15. септембра кад ће у Београду на турниру угостити Париз и АЕК.