latinica  ћирилица
08/09/2024 |  20:26 ⇒ 20:29 | Аутор: РТРС

Цвијановић: "Вече домаће кухиње" - манифестација која показује саборност (ФОТО)

Градски одбор и Актив жене СНСД-а Приједор организовали су тардиционалну манифестацију "Вече домаће кухиње". На бројним штандовима представљени су гастро специјалитети Приједора и Поткозарја, које су припремиле чланице из 41 мјесна одбора Актива жена приједордког СНСД-а.
Жељка Цвијановић (фото: instagram.com/zeljka.cvijanovic) -
Жељка Цвијановић (фото: instagram.com/zeljka.cvijanovic)

- Жене су увијек спремне да се окупе и да са богатим избором кулинарских производа угосте Приједорчане, али и покажу нашу снагу, наше јединство, нашу слогу и то је управо оно са чиме ми идемо у ове изборе - рекла је предсједница Актива жена Дубравка Рађеновић.

Манифестацији је присуствовала и потпредсједница СНСД-а Жељка Цвијановић, која је рекла да су жене један од највећих ослонаца Репзблике Српске.

      View this post on Instagram

A post shared by Жељка Цвијановић (@zeljka.cvijanovic)

- Ова манифестација показује саборност, показује нашу окупљеност, али носи и одређене димензије, које желимо да сачувамо, а то су традиционална јела, која нису свакодневна -  рекла је Цвијановићева.

Она је истакла да СНСД жели да даље гради Приједор и да је то постао град у који многи желе да дођу да живе, оснују породице и школују дјецу.

Предсједник Градског одбора Слободан Јавор рекао је да поносан на активизам чланица Актива жена.

- Вријеме је тако какво јесте – тешко и зато требамо да се окупимо, да се сабирамо, да будемо јединстевни сложни, да будемо ту једни за друге у времену када са свих страна нападају наше руководство, нападају предсједника Републике Српске Милорада Додика. Најважније је да смо сложни, да пружимо додатни вјетар у леђа предсједнику и нашим институцијама - поручио је Јавор.

Он је истакао да приједорски СНСД у протекле четири године показао резултате и дјела и да је то народ препознао.