latinica  ћирилица
08/09/2024 |  20:22 ⇒ 21:37 | Аутор: СРНА

Ђокић: Економски развој локалних заједница у сарадњи са републичким институцијама

Предсједник Социјалистичке партије Петар Ђокић изјавио је вечерас у Теслићу да привредни развој сваке локалне заједнице зависи од њеног начелника и одборника у локалном парламенту, те њихове инвентивности да се боре за бољи економски амбијент у сарадњи са Владом Српске и републичким институцијама.
СП, Теслић - Фото: СРНА
СП, ТеслићФото: СРНА

Ђокић је истакао да у таквим околностима локалне заједнице морају да преузму улогу у економском развоју Републике Српске с обзиром на то да су у претходном периоду биле више упућене на развој локалне инфраструктуре и социјална питања.

- Ми то морамо да промијенимо, Република Српска има сигурност само ако успије да се економски одупре притисцима који су у сфери политике - рекао је Ђокић у теслићком насељу Растуша, гдје је присуствовао представљању кандидата ове партије за Скупштину општине Теслић.

Он је подсјетио да су социјалисти у претходних 30 година водили снажну политичку борбу, а да је сада вријеме да се пређе на другу фазу која је убрзани економски раст и развој Српске.

Носилац кандидатске листе Социјалистичке партије за Скупштину општине Теслић Жарко Јеличић поручио је да социјалисти имају довољно капацитета да повежу Теслић са Владом Републике Српске и републичким институцијама с обзиром на то да те конекције нема већ 12 година - откако је у овој општини на власти СДС.

- Та сарадња треба да доведе до инфраструктурних и привредних пројеката који ће отворити нова радна мјеста - поручио је Јеличић.