latinica  ћирилица
08/09/2024 |  14:51 ⇒ 19:20 | Аутор: СРНА

Подршка руководства СНСД-а Башевићу и његовом тиму

Руководство СНСД-а данас је у Сокоцу дало подршку кандидату странке за начелника општине Страхињи Башевићу, а на састанку су утврђене активности у наредних мјесец дана.
СНСД Соколац - Фото: СРНА
СНСД СоколацФото: СРНА

Састанку са представницима Општинског одбора СНСД-а Соколац присуствовали су потпредсједници СНСД-а Сања Вулић и Мирослав Бојић, генерални секретар СНСД-а Срђан Амиџић, организациони секретар странке Игор Додик, те предсједник Градског одбора СНСД-а Источно Сарајево Љубиша Ћосић.

Башевић је новинарима након састанка рекао да је ова подршка челних људи партије за њега и Соколац јако битна, јер показује колико је важно да ова локална заједница побиједи на предстојећим локалним изборима.

Он је навео да су договорили кораке које треба предузети у наредних мјесец дана, те нагласио да је став СНСД-а да основне активности треба да буду разговори са сваким човјеком о проблемима са којима се сусрећу и да се покушају ријешити сви проблеми према плановима који ће бити сачињени.

Потпредсједник СНСД-а Мирослав Бојић истакао је да су данас дошли на Соколац да дају подршку Башевићу и његовом будућем тиму сарадника, да побиједе у овој локалној заједници и да се много тога у овој општини промијени из коријена, те да заједно са Владом Републике Српске и предсједником Милорадом Додиком општина крене путем развоја.

Он је указао на лоше финансијско стање општине и додао да су на Сокоцу приоритене ствари - путна инфраструктура и изградња културног центра.

Бојић је изразио увјерење да ће послије 6. октобра млађа ганитура људи на Сокоцу кренути путем развоја, уз подршку Владе и предсједника Републике Српске.

Генерални секретар СНСД-а Срђан Амиџић указао је на лошу финансијску позицију општине Соколац која се рефлектује на живот становника, те на лошу путну инфраструктуру.

Он је подсјетио на недавни процес против Башевића, истичући да се појединци у кампањи, када виде да губе изборе, служе намјештањем процеса како би створили неку предност.

Амиџић је рекао да је су оркестриране приче на Сокоцу, Рогатици, Дервенти и Хан Пијеску, гдје су политички мотивисани процеси у срединама гдје су кандидати СНСД-а кроз свој рад нешто остварили.

- Показали смо довољно снаге и видјело се да није било доказа и довели их до тога да сва четири човјека буду пуштена на слободу и то је додатан печат још већој побједи у овој и поменутим локалним заједницама - изјавио је Амиџић