latinica  ћирилица
08/09/2024 |  12:23 ⇒ 12:59 | Аутор: РТРС

Бесплатним мјерењем шећера у крви, Уједињена Српска почела са промоцијом свог здравственог програма

Предсједник Уједиње Српске Ненад Стевандић заједно са руководством странке присуствовао је бесплатном мјерењу шећера у крви грађанима на Тргу Крајине.
Уједињена Српска - Фото: Уступљена фотографија
Уједињена СрпскаФото: Уступљена фотографија

Предсјеник Уједињене Српске Ненад Стевандић каже да се почело из Бањалуке јер сви знамо да имамо велике гужве у амбулантама и дуге листе чекања на медицинске прегледе.

- Било је велиих прича, попут градње болнице, али за то треба много времена. Ми смо за то да се направи боља организација, а тај пројекат је урадило пет докторо са листа. Ми имамо рјешење како да се бољом организацијом ријеше чекања и гужве у нашим амбулантама у Бањалуци, али и у цијелој Републици Српској – рекао је Стевандић.

Др Владимир Кривокућа је оцијенио да су велике гужве у чеконицама постале велики проблем за грађане у Бањалуци.

- Нудимо рјешења у смислу да уведемо поподневне смјене које би биле додато плаћене љекарима и свом медицинском особљу из буџета Града. Град има свој буџет и он треба да служи свим грађанима - закључио је Кривокућа.

Др Слободан Грховац је нагласио да се и гинеколошки прегледи дуго чекају.

Фото: РТРС

- Треба рећи да је у прошлом политичком систему био један одличан здравствени систем. У овом поличком систему имамо јако лош здравствени систем. Како је направљен и ко га је увео у Републику Српску и БиХ, то сада није битно. Битно је почети га мијењати. То је корак који Уједињена Српска покушава да направи. Као што је у прошлом систем здраствени систем био доступан грађанима, тако да буде доступан и у овом систему. Ми смо одговорни људи, надамо се да ћемо успјети то да урадимо и да одржимо своју ријеч – рекао је Граховац.

Дакле, према ријечима Стевандића, закључак је сљедећи: Градски буџет већ у децембру обезбјеђује средства за поподневни рад доктора и сестара бањалучког Клиничком центру, а Бањалучани добијају слободне поподневне термине јер се у јутарњим терминима прегледа и лијечи читава Република Српска.

- То је програм Уједињене Српске и у наредних седам дана ћете чути још доста наших програма. Не бавимо се антикампањом, не пљујемо друге, показујемо шта и како треба да се ради – нагласио је Стевандић.

Он је подсјетио да скоро у читавој Републици Српкој данас организују окупљања, као у Бањалуци.

-Уједињена Српска је једна од снажнијих политичких опција која може да у читавој Српској исти дан, у исто вријеме окупи људе на трговима, који ће представити своје програме. Данас се представља здравствени програм, како смањити гуже. Очекујемо најбоље резултате, боље од дугих и боље него што смо ми имали до сада – закључио је предсједник УС Ненад Стеванић.