latinica  ћирилица
08/09/2024 |  12:04 ⇒ 12:43 | Аутор: РТРС

Црнадак: ПДП још од свог оснивања међу кључне циљеве ставио Српску у ЕУ

Потпредсједник и шеф Клуба посланика ПДП, Игор Црнадак, разговарао је са представницима Форума жена и Савјета младих ПДП, те је том приликом истакао да је важно да ПДП остане чврсто на курсу што брже промјене власти на републичком нивоу, јер Република Српска никада, од рата до данас, није била у тежој финансијској ситуацији.
Игор Црнадак - Фото: Уступљена фотографија
Игор ЦрнадакФото: Уступљена фотографија

- Поред тога, врх СНСД је одговоран за вишегодишње урушавање угледа Републике Српске и међународну изолацију у каквој Српска није била ни у првим, ратним годинама свог постојања – навео је Црнадак.

Рекао је да политике ПДП и конкретне мјере које се односе на борбу против корупције, највећег зла у Републици Српској, као и економске реформе и морална и вриједносна обнова Српске никад нису биле потребније.

- Зато ће се одмах након локалних избора, који су приоритет до 6. октобра, морати предузимати одлучне акције на спашавању Републике Српске, што ће укључивати и озбиљан, детаљан велики договор свих опозиционих снага у Српској – рекао је Црнадак.

Говорећи о европским интеграцијама Републике Српске и БиХ, Црнадак је рекао да је ПДП још од свог оснивања међу кључне циљеве ставио Републику Српску у ЕУ, са свим својим правима и надлежностима које имамо по Дејтону, под слоганом "И европска и Српска!".

- По најновијим истраживањима у Републици Српској подршка чланству у ЕУ је око 50 одсто, чак и након вишегодишње антиевропске кампање и антизападне хистерије коју креирају СНСД и њихови медији – каже Црнадак.

Ово је доказ, истиче он, да идеја европске Српске живи и да наш народ жели да буде дио демократског, уређеног свијета, у којем владају ред и закони, гдје су људи слободни и могу нормално да живе од својих плата.

- На крају сам упознао жене и младе ПДП да ћу као шеф Клуба ПДП у Народној скупштини Републике Српске наставити са конкретним приједлозима и да ће у НСРС у понедељак бити представљена иницијатива за израду закона којим ће бити забрањен рад у јавној управи и онемогућено кориштење грантова и субвенција лицима за које се утврди да су вршили конзумацију или злоупотребу наркотика – поручио је Црнадак.