latinica  ћирилица
08/09/2024 |  11:48 ⇒ 09/09/2024 | 13:20 | Аутор: СРНА

Пејчић: Изградићемо центар за здраво старење

Кандидат Републичке странке Српске /РСС/ за градоначелника Бијељине Миле Пејчић рекао је да пензионери морају имати све услове да треће животно доба проведу квалитетно, те најавио изградњу центра за здраво старење.
Републичка странка Српске - Фото: СРНА
Републичка странка СрпскеФото: СРНА

- Бијељински пензионери заслужују бољи однос градске власти према њима и зато ће једна од ствари коју ћу учинити као градоначелник бити изградња центра за здраво старење - поручио је Пејчић пензионерима који су у организацији РСС-а јутрос отпутовали у обилазак фрушкогорских манастира.

Он је појаснио да ће центар за здраво старење бити намијењен старијим особама и да ће нудити рекреативне, образовне, друштвене и здравствене програме и радионице, пружајући подршку активном и здравом старењу.

Пејчић је најавио да ће, ако буде изабран за градоначелника, створити и услове за изградњу општинског дома пензионера, те издвојити средства за субвенционисање боравка пензионера у домовима за старија лица.

Он је навео да у Бијељини тренутно живи око 16.000 пензионера.

Републичка странка Српске организовала је једнодневни излет за 100 пензионера из Бијељине који су јутрос кренули у обилазак фрушкогорских манастира, а за њих ће на Фрушкој гори бити организован и ручак.