latinica  ћирилица
07/09/2024 |  14:05 ⇒ 14:05 | Аутор: РТРС

Вулин: Путин показао велико поштовање за Србију и Вучића

Потпредсједник Владе Србије Александар Вулин истакао је да је сусрет са Путином за њега велика част, али да је предсједник Руске Федерације пре свега показао велико поштовање за Србију и за предсједника Србије Александра Вучића.
Александар Вулин (фото: TANJUG/ Vlada Republike Srbije) -
Александар Вулин (фото: TANJUG/ Vlada Republike Srbije)

- Ово је за мене велика част, али говори о његовом односу према Србији. Ја сам само потпредсједник владе, а он је предсједник Руске Федерације. Није његов ниво да се састаје са потпредсједником владе, ово је његов начин да покаже колико му је стало до Србије. У делегацији која је пратила предсједника Путина били су министар Лавров и Путинов савјетник за спољне послове Ушаков. Нема виших сарадника предсједника Путина који могу да дођу на састанак. И то је био његов начин да каже колико му је стало до Србије. Ми са Русијом дијелимо заједничку прошлост, али са Русијом дијелимо и будућност. Имамо исти скуп вриједности. Путин је био веома љубазан и срдачан - поручио је Вулин сумирајући утиске своје посјете Владивостоку и утиске о сусрету са Путином.

Коментаришући злураде коментаре пронатовске опозиције да Вучић шаље поруке преко њега Путину, Вулин је истакао да је комуникација Вучића и Путина далеко ближа него његова компанија са Путином, те да његов сусрет са Путином нема апсолутно никакве везе са посјетом Макрона Београду.

- Комуникација између Вучића и Путина је много ближа него између мене и Путина. Ови из пронатовске опозиције су рекли био је Макрон у Београду и сад је одмах послао Вулина у Русију. Зар стварно мислите да можете некога да пошаљете код Путина тек тако. Моја посјета је припремана мјесецима. Због своје велике мржње, никада се не баве детаљима и суштином. Они који говоре такве глупости могли су да примијете да сам заправо прије мјесец дана посјетио министра Лаврова и савјетника Путина за међународну сарадњу Ушакова. Мислите ли да сам ја случајно био код њих на разговорима? И за чудо, баш ти људи су се појавили на мом и Путиновом састанку - додао је Вулин.

Понавља, да је он потпредсједник Владе Србије, а не самосталан играч.

- Не представљам себе, представљам државу Србију. Наравно да сам тамо ишао и представљајући Вучића. Путин је разговарао са мном, али је прије свега говорио о земљи Србији -  поручио је Вулин гостујући у јутарњем програму телевизије Пинк.