latinica  ћирилица
07/09/2024 |  13:29 ⇒ 13:30 | Аутор: ТАНЈУГ

Медведев: Грађански рат у САД је неизбјежан

Дмитриј Медведев, бивши руски предсједник и садашњи замјеник предсједника Савјета безбједности Русије, изразио је на Телеграму своје предвиђање у вези са санкцијама Запада његовој земљи.
Дмитриј Медведев (фото: архива/EPA-EFE/KIMMO BRANDT) -
Дмитриј Медведев (фото: архива/EPA-EFE/KIMMO BRANDT)

- Доналд Трамп је увријеђен тренутном администрацијом и пријети да ће укинути санкције Русији. Хоће ли их укинути ако буде изабран? Наравно да неће. Упркос његовој очигледно "несистемској" природи, Трамп је на крају системски карактер. Да, он је екстравагантан нарцисоидни тип, али је и прагматичар. Трамп, као бизнисмен, схвата да санкције штете доминацији долара у свијету. Али не толико да организује револуцију у САД и иде против антируске линије озлоглашене дубоке државе, која је много јача од било ког Трампа - написао је Медведев.

- А шта је са Харисовом? Не треба очекивати изненађења ни од ње. Она је неискусна и, како њени непријатељи тврде, просто глупа. Припремиће је лијепим бесмисленим говорима и досадним тачним одговорима на питања која ће читати са телепромптера са заразним осмијехом. Санкције против СССР-а постојале су током цијелог 20. вијека. Вратили су се у 21. вијек у невиђеним размјерама. Дакле за све нас – санкције заувијек. Или боље речено, све до слома Сједињених Држава током неизбјежног новог грађанског рата. Уосталом, није узалуд Холивуд снимао филмове о томе - додао је он.