latinica  ћирилица
07/09/2024 |  12:51 | Аутор: СРНА

Шеранић: Влада ускоро о комуналним прикључцима за нову требињску болницу

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић рекао је да ће Влада Српске током овог мјесеца донијети закључке за реализацију комуналних прикључака за нову болницу у Требињу.
Ален Шеранић - Фото: РТРС
Ален ШеранићФото: РТРС

Шеранић је навео да Министарство, након што је завршен нови објекат болнице у Добоју, у пуном капацитету наставља активности на завршетку изградње болнице у Требињу.

- Са градом Требињем смо прошле године потписали споразум који се односи на заједничко рјешавање питања прикључака за нову болницу у Требињу и у овом мјесецу ће Влада Српске донијети закључке који подразумјевају да се ријеши водоприкључивање, канализациона мрежа, електро прикључак и остале инфраструктурне логистичке ствари које су потребне да би болница могла профункционисати у пуном капацитету - рекао је Шеранић.

Он је навео да пола трошкова тог пројекта, за које је град Требиње расписао јавни позив и потписао уговор, сноси Требиње, а пола Влада Српске.

Шеранић је навео да је и то примјер врло добре сарадње локалних заједница и Владе Српске, захваљујући којој се брзо и ефикасно реализују пројекти у корист грађана.

Говорећи о актуелном питању квалитета воде у Бањалуци, Шеранић је поручио да је понашање менаџмента Водовода Бањалука неодговорно, непрофесионално и неетичко.

- Менаџмент Водовода, који је од марта до јуна по налазу инспекција имао различите врсте налаза и уредних и неуредних, доводи до тога да се грађани питају како са оваквим Водоводом ми у Бањалуци можемо да живимо. Мислим прије свега на менаџмент, не на раднике за које верујем да своје задатке обављају професинално - сматра Шеранић.

Он је додао да менаџмент Водовода кроз нетранспарентан рад јавност сада засипа низом накнадних налаза којим потврђује квалитет воде у Бањалуци.

- Грађани не треба уопште да размишљају о томе каквог је вода квалитета, вода мора да буде најбољег квалитета и у потпуности хигијенски исправна, али то што нам менаџмент Водовода не говори активности које раде по питању одржавања самог квалитета воде, поготово када су поједини налази неуредни, представља нетранспарентност и неодговорност - рекао је Шеранић.

Шеранић је истакао да менаџмент Водовода мора да подигне своју одговорност.