latinica  ћирилица
07/09/2024 |  11:29 ⇒ 15:20 | Аутор: РТРС

Поповић у Палама: Српско јединство гарант опстанка и напретка (ВИДЕО)

Српско јединство гарант је опстанка и напретка, поручено је након данашњег састанка министра без портфеља у Влади Србије Ненада Поповића са начелником општине Пале Бошком Југовићем и послаником у Народној скупштини Српске Дамјаном Шкипином у општини Пале.
Пале, састанак Југовић - Поповић - Фото: РТРС
Пале, састанак Југовић - ПоповићФото: РТРС

Министар Поповић истакао је да Пале има изузетан економски потенцијал у који ће се активно улагати, те да ће Србија увијек бити неприкосновена подршка Српској и свим њеним општинама и градовима.

- Сви ми у Влади Србије смо добили као главни задатак да радимо максимално на развоју хоризонталних веза између Владе Србије и Владе Републике Српске и сарађујемо са сви начелницима, како би помоћ Србије могла да буде максимална и оптимална за сваку општину. Пале имају одличан потенцијал у економији и туризам је грана која се најбрже развија - истакао је Поповић.

Начелник општине Пале Бошко Југовић истакао је да је једини спас за српски народ јединство и Србије и Републике Српске.

- Јединство је важно и за опстанак на овим просторима. Акценат стављамо и на путне комуникације, културу, спорт и већ имамо бројне активности које су спроведене, као што су посјете спортиста, туристичке посјете, улагања у привредне комплексе, туризам - навео је Југовић.

Посланик у Народној скупштини Републике Српске Дамјан Шкипина истакао је да заједничким снагама треба градити бољу будућност.