latinica  ћирилица
06/09/2024 |  18:28 ⇒ 18:29 | Аутор: РТС

Пикси дан након Шпаније: Људи су могли да виде нешто другачију Србију

Селектор фудбалске репрезентације Србије Драган Стојковић Пикси рекао је дан послије ремија са Шпанијом да је екипа била много бржа него на Европском првенству у Њемачкој. Истакао је да га то радује, као и храброст и борбеност целог тима.
Драган Стојковић (фото: архива/EPA-EFE/RONALD WITTEK) -
Драган Стојковић (фото: архива/EPA-EFE/RONALD WITTEK)

Дан послије меча са Шпанијом, односно пред одлазак у Копенхаген, гдје "орлове" у недјељу очекује други меч у оквиру Лиге нација, против Данске, селектор Драган Стојковић Пикси у интервјуу за сајт Фудбалског савеза Србије говорио је о новом почетку и изазовима.

- Испуњен сам из разлога што је сваки почетак тежак, по први пут смо у А дивизији, и што смо поред доста у проблема у играчком кадру храбро одиграли утакмицу против актуелног првака Европе - рекао је Стојковић.

Истиче да су његови изабраници пријетили и креирали шансе.

- То значи да ниједна екипа није перфектна и има и мана које се могу искористити. Знали смо да можемо да будемо опасни, али и дефанзивно савршени јер свака грешке против Шпаније кошта - нагласио је Стојковић.

Не крије да је задовољан како је екипа стајала на терену.

- Били смо тим који се такмичи, који је компетитиван, тамо гдје немате праву на грешку. Играчи су показали солидарност на терену, што нас је довело до тога да будемо компактни, поготово одбрана и средина терена, што нас је у крајњој линији и довело до резултата. Били смо пожртвовани и то нам се исплатило - подвукао је Стојковић.

"У Њемачкој смо били спори, сад смо били многи бржи"

Селектор каже да је био свестан против какве екипе Србија игра, будући да је Шпанија актуелни првак Европе и побједник Лиге нација.

- Шпанија је број један у свијету по посједу лопте и то сви знају. Морамо бити спремни да реагујемо у брзим контранападима по странама, поготово преко Бирманчевића који је покривао цијелу лијеву страну и на најбољи начин је користио своју брзину. У Њемачкој смо били спори, сад смо били многи бржи и то ме радује, та брзина, конкретност, пробојност - нагласио је селектор Србије.

Навијачи су на крају меча екипу испратили аплаузом, а Стојковић истиче да му је драго због тога.

- Драго ми је због момака, људи су могли да виде нешто другачију Србију. Србију која је храбра и која користи квалитете које раније нисмо имали. Награђени су подршком и аплаузом послије утакмице - истакао је Стојковић.

Осврнуо се и на наредног противника, који већ у недјељу чека "орлове" у Копенхагену. Данска је у четвртак побиједила Швајцарску са 2:0.

- Очекујем тешку утакмицу. Добре играче имају, физички моћне. Одиграли смо 0:0 у Њемачкој, погледаћемо њихов меч са Швајцарском да видимо шта се промијенило у односу на ту утакмицу - рекао је, између осталог, Стојковић у разговору за сајт Фудбалског савеза Србије.