latinica  ћирилица
06/09/2024 |  14:15 ⇒ 15:18 | Аутор: СРНА

ДНС: "Сложно за Бањалуку, сложно за Републику Српску"

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић рекао је да та странка очекује добар изборни резултат у Бањалуци и да им је циљ да имају два одборника у градској Скупштини.
Ненад Нешић - плакат - Фото: РТРС
Ненад Нешић - плакатФото: РТРС

- Што се тиче подршке кандидату за градоначелника, у наредним данима прво ћемо разговарати са /кандидатом СНСД-а за градоначелника Бањалуке Никола/ Шоботом и мислим да ћемо успјети да нађемо договор и да га подржимо - рекао је Нешић у Бањалуци.

Он је додао да је његова странка у овом тренутку сконцентрисана на своју одборничку листу и да им је циљ да понуде бољи живот за грађане Бањалуке и Републике Српске.

- Наш слоган је "Сложно за Бањалуку, сложно за Републику Српску". У овим тешким временима српски народ нема право ни луксуз да се дијели по основним националним циљевима и то ћемо заступати и у наредном периоду - рекао је Нешић.

Носилац одборничке листе ДНС-а за Скупштину града Бањалука Дејан Лолић рекао је да ће ова странка подржавати сваку политику која буде у интересима грађана и града.

- Нећемо се дијелити на лијеве или десне, нећемо промовисати овакву политику каква је била посљедње четири године, политику подјела. Ми ћемо бити политика помирења - рекао је Лолић.

Славко Пејић, предсједник Партије уједињених пензионера, која у Бањалуци на локалним изборима наступа на заједничкој листи са ДНС-ом, рекао је да је потребно водити фер и коректну кампању.

Лидери ДНС-а и ПУП-а залијепили су први плакат на Тргу Крајине у Бањалуци и озваничили почетак предизборне кампање.