latinica  ћирилица
06/09/2024 |  12:54 ⇒ 12:58 | Аутор: РТРС

Језеро: Асфалтирано километар и по локалних путева

У општини Језеро, асфалтирано је километар и по локалних путева. Пројека је вриједан 240.000 КМ, а а по 50 посто средстава обезбједили су Влада Репеублике Српске и Федерално министарство за избјегла и расељена лица.
Асфалтирање - Фото: РТРС
АсфалтирањеФото: РТРС

У селу Ђумезлије, надомак Јереза афалтирно је 270 метара пута. Асфалту се обрадовало десетак породица у засеоку Омићи, који су сада повезани асфалтним саобраћајницом до магистралног пута Мркоњић Град-Јајце.

У асфалтирање 1.500 метара локалних саобраћајница, на четри локације уложено је 240 хиљада марака. Средства које је обезбједила Влада Репеублике Српске и Федерално министарство за избјегла и расељеналица.

- Ово је подршака директно од Владе Републике Српске и Федералног министарства избјеглих и расељених лица. Много је значајно за становништво, али и за локалну заједницу. Овим побољшавамо путну инфраструктуру. Подршка становницима да лакше дођу до својих послова и образовних установа, а онда и љекара - рекла је Снежана Ружичић, начелница општине Језеро.

Асфалтирање локалног пута у Ђумезлијама и Љољићима завршено је данас. Наредних дана у плану је асфалтирање улице Меше Селимовића у центру Језера.