latinica  ћирилица
06/09/2024 |  12:51 ⇒ 14:45 | Аутор: СРНА

Тривић: Против бетонизације града

Кандидат Народног фронта за градоначелника Бањалуке Јелена Тривић представила је програм мјера које ће реализовати уколико јој грађани дају повјерење, попут ревизије уговора које град има са појединим фирмама и усвајање урбанистичког плана са циљем заустављања бетонизације града.
Јелена Тривић - плакат - Фото: РТРС
Јелена Тривић - плакатФото: РТРС

Тривићева је поручила да ће увести нерадну недјељу за дјелатности у којима је то могуће, те изједначити цијене јавних и приватних вртића већ од 1. јануара наредне године.

- Обезбиједићемо бесплатне ђачке карте и школске књиге свим ученицима основних и средњих школа. Оно што је добро урађено у прошлом мандату ћемо проширити - рекла је Тривићева на отварању кампање у Бањалуци.

Она је навела да се у њеном програму мјера налази и исплата једнократне новчане помоћи од 500 КМ пензионерима и борцима који се налазе у тешкој материјалној ситуацији.

- Град ће финансирати изградњу станова за младе, а чија цијена неће прелазити износ од 2.000 КМ по метру квадратом. Отворићемо нове слободне економске зоне са циљем привлачења инвестиција и отварања радних мјеста - рекла је Тривићева.

Она је обећала да ће омогућити четири пута веће издвајање за спорт, те ће бити изграђено хиљаду нових паркинг мјеста.