latinica  ћирилица
06/09/2024 |  12:47 ⇒ 12:52 | Аутор: ТАНЈУГ

Камала Харис у августу прикупила донације у вриједности од 361 милиона долара

Потпредсједница САД и демократска кандидаткиња Камала Харис је у августу прикупила 361 милион долара од скоро три милиона донатора, саопштила је данас њена кампања.
Камала Харис (Фото: EPA-EFE/HUNTER D. CONE) -
Камала Харис (Фото: EPA-EFE/HUNTER D. CONE)

То је више него двострука сума коју је пријавила кампања њеног противника, републиканца Доналда Трампа са 130 милиона долара, преноси АБЦ њуз.

Харис је саопштила да је од почетка кампање до краја августа укупно прикупила донације у вриједности од 404 милиона долара, што је 109 милиона долара више од Доналда Трампа.

- Кандидатура потпредсједнице Харис је за кратко вријеме подстакла историјску, широку и разнолику коалицију, са врстом ентузијазма, енергије и храбрости која побјеђује на тијесним изборима - рекла је менаџерка кампање Џули Чавез Родригез у саопштењу.

Она је истакла да се ''сваки тешко зарађени долар'' донатора користи да се придобију гласачи који ће одлучити резултат избора у новембру.

Цифре које су објавиле обе кампање не укључују потпуне поднеске Федералне изборне комисије, који ће бити достављени касније овог мјесеца.

Како наводи АБЦ њуз, замјена актуелног предсједника Џоа Бајдена Камалом Харис као демократског кандидата је омогућила тој странци да преокрене предност у прикупљању донација коју је Трамп раније имао.