latinica  ћирилица
06/09/2024 |  12:36 ⇒ 13:31 | Аутор: РТРС

Вишковић са Алексићем: Значајно унапређења здравственог система и развој медицинске науке

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, поводом обиљежавања двадесет година постојања Удружења хирурга Републике Српске, разговарао је данас са Зораном Алексићем, начелником Клинике за општу и абдоминалну хирургију и предсједником овог удружења.
Зоран Алексић и Радован Вишковић - Фото: Уступљена фотографија
Зоран Алексић и Радован ВишковићФото: Уступљена фотографија

Састанку су присуствовали и предсједници удружења хирурга из Русије, Словеније, Србије и Црне Горе.

Вишковић је честитао Удружењу хирурга на овом важном јубилеју и изразио жељу за још много година успјешног рада, нагласивши значај унапређења здравственог система и развој медицинске науке у Српској, саопштено је из Бироа Владе за односе с јавношћу.

Поновио је да институције Републике Српске пружају пуну подршку међународној сарадњи студената и професора у области медицине.

- Битно је да се преноси знање и да врхунски стручњаци из свих крајева Српске и региона едукују младе људе из Републике Српске, омогућавајући им додатно усавршавање и размјену искустава - нагласио је Вишковић.

Алексић је захвалио Вишковићу на пријему и подршци, истакавши да Удружење наставља своју мисију побољшања хируршке праксе и здравственог система, с посебним нагласком на сарадњу са колегама из региона и шире.

Такође, овај јубилеј је и прилика за осврт о постигнућима Удружења, као и за планирање будућих активности које ће допринијети даљем развоју хирургије и медицине у Републици Српској и шире.

Данас се у Административном центру Владе Републике Српске, у Бањалуци, обиљежава значајан јубилеј - двадесет година постојања Удружења хирурга Републике Српске. Ово удружење окупља хирурге и специјализанте хирургије, с циљем унапређења хируршке праксе и здравственог система Српске.