latinica  ћирилица
06/09/2024 |  12:09 ⇒ 12:11 | Аутор: Б92

Џек Дрејпер је у најбољој форми своје младе каријере

Британски тенисер Џек Дрејпер је у најбољој форми своје младе каријере, захваљујући којој је по први пут стигао до полуфинала једног Гренд слема.
Џек Дрејпер (Фото: EPA-EFE/JUSTIN LANE) -
Џек Дрејпер (Фото: EPA-EFE/JUSTIN LANE)

У Њујорку га очекује меч са првим носиоцем Јаником Синером, а тај меч неће бити онолико лак за Италијана колико би се могло помислити на прву лопту.

У прилог томе иду и статистички подаци, који показују да Дрејпер на УС Опену игра један од најбољих турнира у историји посљедњег Гренд слема у сезони.

Најбољи британски тенисер је у пет досадашњих побједа противницима препустио тек 36 гемова. Нити једном није играо тај-брејк и свега једном добио сет на разлику. Наравно, нити један није изгубио.

Бољи учинак од њега у посљедњих 40 година имају само Иван Лендл и Новак Ђоковић. Додуше, српски тенисер у чак три наврата.

Новак је 2016. године поставио рекорд са свега 27 изугбљених гемова, четири године раније их је имао 32, а годину дана послије тога један више. Лендл је до полуфинала 1986. године испустио два гема мање од Дрејпера.

То ће сигурно бити довољно за опрез Синера у дуелу са четвртим тенисером из Британије који се нашао међу четири најбољих на УС Опену.

Њих двојица су једини меч одиграли прије три године у Квинсу, када је Дрејпер био бољи послије два тај-брејка.