latinica  ћирилица
06/09/2024 |  11:59 ⇒ 14:48 | Аутор: РТРС

Почела изборна кампања; Залијепљени први плакати (ФОТО)

У БиХ је почела изборна кампања за предстојеће локалне изборе, која ће трајати до 5. октобра, када почиње изборна тишина.
Представници СНСД-а - Фото: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja
Представници СНСД-аФото: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja

Савез независних социјалдемократа први је залијепио плакат у Бањалуци испред Палате Републике.

Плакат су испред Палате Републике залијепили предсједник СНСД-а Милорад Додик и кандидат ове странке за градоначелника Бањалуке Никола Шобот.

Додик је рекао да се побједа у Бањалуци зове Никола Шобот и да СНСД са својим кандидатима и листама претендује да побиједи и у осталим локалним заједницама у Српској, додајући да излази и у девет општина у ФБиХ.

Носилац листе Независног покрета "Својим путем" за Скупштину града Бањалука Игор Радојичић поручио је данас да је овај покрет национално одговоран, патриотски, али и рационална политичка опција којој је стало до града и Републике Српске.

Независни покрет "Својим путем"
- Први пут смо пред грађанима пуни амбиције и оптимизма, јер вјерујемо да је вријеме зрело за алтернативу постојећим властима на оба нивоа. У Бањалуци смо гледали циркус претходне четири године и сматрамо да је град назадовао - рекао је Радојичић новинарима у Бањалуци на отварању кампање за локалне изборе.

Партија демократског прогреса данас је такође на Тргу Крајине у Бањалуци отворила кампању.

Обратили су се кандидат за градоначелника Драшко Станивуковић, као носилац листе за Скупштину града Бранислав Бореновић.

- Дјела су врхунац живота и политике - поручио је кандидат ПДП за градоначелника Бањалуке, Драшко Станивуковић, који ове године на изборе излази под слоганом "Дјела".

Представљање кандидата ПДП-а за Скупштину града Бањалука биће одржано вечерас у у Парку ослобођења, код некадашњег кина Козара.

ПДП отворио кампању (Фото: РТРС)

Градски одбор Социјалистичке партије у Бањалуци лијепљењем првог плаката обиљежио је почетак предизборне кампање за Локалне изборе 2024. Социјалисти у највећем граду Српске имају одборничку листу са 35 кандидата који знањем, струком, посвећеношћу и способношћу излазе пред суграђане. Очекивања су велика, јер су политике и циљеви партије народни и јасни.

СП залијепио први плакат (Фото: Уступљена фотографија)

- Ми смо и у претходном периоду вриједно радили и обилазили наше грађане и мјесне одборе. Спремни смо за кампању, јер је у фокусу наше партије увијек човјек, а наше политике и програмо ћемо представљати у складу са оним што су нам рекли наши суграђани. Имамо сјајну листу, циљ нам је освајање три одборничка мандата, да будемо политичка снага која ће креирати политике за бољу Бањалуку - рекао је предсједник Градског одбора СП БЛ и носилац одборничке листе за Скупштину Бањалуке Велибор Станић.

Српска демократска странка отворила је предизборну кампању на Тргу Крајине у Бањалуци.

Фото: РТРС

Предсједник СДС-а Милан Миличевић рекао је да ће ова партија понудити грађанима програм економских реформи опоравка свих локалних заједница у Републици Српској.

Миличевић је на бањалучком Тргу Крајина, гдје је заједно са групом страначких кандидата за градоначелнике и начелнике представио предизборни слоган и кампању за предстојеће локалне изборе, рекао да се СДС враћа на свој слоган "Воља народа" и да ради за локалне заједнице.

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић и предсједник ПУП-а Славко Пејић залијепили су први плакат на Тргу Крајине у Бањалуци и озваничили почетак предизборне кампање.

ДНС лијепљење плаката (Фото: РТРС)

Нешић је рекао је да је слоган странке "Сложно за Бањалуку, сложно за Републику Српску" и да очекују добар изборни резултат у Бањалуци.

Кандидат Народног фронта за градоначелника Бањалуке Јелена Тривић представила је програм мјера које ће реализовати уколико јој грађани дају повјерење, попут ревизије уговора које град има са појединим фирмама и усвајање урбанистичког плана са циљем заустављања бетонизације града.

Народни фронт (Фото: РТРС)

Тривићева је поручила да ће увести нерадну недјељу за дјелатности у којима је то могуће, те изједначити цијене јавних и приватних вртића већ од 1. јануара наредне године.

Уједињена Српска је кампању за локалне изборе почела из Дистрикта Брчко, гдје је предсједник странке Ненад Стевандић симболично залијепио први плакат.

Стевандић је поручио да је лако изабрати за кога треба гласати на овим иборима.

Уједињена Српска почела кампању лијепљењем првог плаката у Брчком (Фото: Уступљена фотографија)

- Са великом чашћу и поштовањем крећемо са кампањом у Брчком. То је један од наших најбоље организованих одбора. Част нам је да показујемо ту врсту снаге и поштовања. Морамо да поручимо да Република Српска треба још више да буде у Брчком, да још више пажње посветимо Дистрикту који је кондоминијум, заједничко власништво Републике Српске и Федерације БиХ. То треба да показујемо сваки дан - изјавио је Стевандић.

На Тргу Крајине у Бањалуци за вечерас је предвиђен скуп којем ће, осим Стевандића, присуствовати и кандидати Уједињене Српске Бањалука, као и бројни чланови и симпатизери, најављено је из ове странке.

Предсједник ДЕМОС-а Недељко Чубриловић озваничиће данас у Добоју почетак кампање странке за локалне изборе.

На централном догађају првог дана кампање на тврђави Градина представиће се и 36 одборничких кандидата ДЕМОС-а за Скупштину града Добоја.

У Станарима ће Општински одбор представити кандидата за начелника општине Дениса Стевановића и кандидате за Скупштину општине.