latinica  ћирилица
06/09/2024 |  10:48 ⇒ 10:49 | Аутор: СРНА

Предложен притвор за Орашанина, једног од вођа шкаљарског клана

Тужилаштво БиХ предложило је одређивање притвора за једног од вођа шкаљарског клана Огњена Орашанина са Сокоца за којим је била расписана Интерполова потјерница.
Полиција ФБиХ - Фото: РТРС
Полиција ФБиХФото: РТРС

На данашњем рочишту у Суду БиХ судија Горан Радевић рекао је да је Орашанину био одређен притвор јер је дио криминалне групе из које су поједини похапшени, али да се о тој мјери није могао изјаснити јер је био у бјексту.

Такође, овом приликом је истакнуто да је Орашанин био у бјексту годину и по дана и да га је јуче ухапсила МУП-а Кантона Сарајево у насељу Отока и предала Суду БиХ гдје је задржан.

Дејана Шућур, бранилац Орашанина, рекла је да је њен клијент дошао у БиХ да се преда, да је ријеч о оцу двоје малољетне дјеце и да би у овом случају требало одредити мјере забране.

Тужилац Сафет Храпо рекао је да Тужилаштво остаје код приједлога да Орашанину буде одређен притвор док је судија најавио да ће за сат времена бити донесена одлука.

Орашанин је јуче пронађен у једном стану на Отоци, након чега је предат Суду БиХ.

Срна сазнаје да је Орашанина у једном стану на Отоци лоцирала Обавјештајно-безбједносна агенција БиХ.

Тужилаштво БиХ га терети за организовани криминал, а био је у бјекству неколико година.

Тренутно се утврђује на који је начин Орашанин ушао у БиХ.

Његово име се спомиње и у извјештају МУП-а Републке Српске из 2022. године када је ухапшено више особа на подручју Сокоца и Сарајева због кријумчарења наркотика и прања новца.

Криминална група у којој је Орашанин се доводи у везу са трговином кокаином из Белгије у БиХ и Хрватској и да га је открила Скај апликација.