latinica  ћирилица
06/09/2024 |  10:24 ⇒ 10:26 | Аутор: СРНА

Ухапшено лице које се сумњичи за крађу хиљаду марака

Бањалучка полиција ухапсила је лице чији су иницијали С.Б. због постојања основа сумње да је из паркираног аутомобила украло два новчаника са личним документима и новцем у износу од око 1.000 КМ, саопштено је из Полицијске управе Бањалука.
МУП Српске (Фото: instagram.com/mup.srpske) -
МУП Српске (Фото: instagram.com/mup.srpske)

Полицији је у сриједу, 4. септембра, оштећено лице пријавило да је непознато лице или више њих насилно спустило отворено стакло паркираног аутомобила из којег је украло два новчаника са личним документима и новцем.

Током криминалистичке обраде пронађени су и, уз потврду, одузети предмети који се могу довести у везу са извршењем овог кривичног дјела.

Прњаворска полиција извршила је криминалистичку обраду лица чији су иницијали Љ.К. због сумње да је као радник тржног центра у Прњавору током протеклих годину дана из магацина украло разне продајне артикле /алате, електро материјале, машине и слично/, које је потом продавало.

Током криминалистичке обраде пронађен је дио украдених предмета, који су уз потврду одузети и враћени власнику.

О овим догађајима обавијештен је дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука.

Службеници Полицијске управе Бањалука ухапсили су лица чији су иницијали С.Ш. из Бањалуке и А.Д. из Теслића које су се, приликом контрола путничких возила којима су управљали, одбили да се подвргну испитивању на присуство опојних дрога у организму.

На подручју Полицијске управе Бањалука јуче је евидентирано пет кривичних дјела, три нарушавања јавног реда и мира, 13 саобраћајних незгода и два пожара.