latinica  ћирилица
06/09/2024 |  10:11 ⇒ 10:25 | Аутор: РТРС

Додик: Боља саобраћајна комуникација - циљ Србије и Српске (ВИДЕО)

Србија много улаже у модернизацију путева, а то је обавеза и Српске, рекао је предсједник Републике Српске Милорад Додик у Каракају гдје је са предсједником Србије Александром Вучићем обишао радове на мосту који повезује Српску и Србију, односно Мали Зворник и Зворник.
Вучић и Додик у Малом Зворнику - Фото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Вучић и Додик у Малом ЗворникуФото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

- То је и наша обавеза, ми реконструишемо путеве, од Зворника према Сокоцу и Источном Сарајеву са намјером да тамо правимо брзу цесту и да битно побољшамо саобраћај изградњом трећих трака гдје то буде потребно, исправљање црних тачака - рекао је Додик.

Додик је напоменуо да о значају моста на Каракају, који представља велико улагање за Србију, најбоље говори статистика, а то је да је на њему дан прије него што се затворио за теретни саобраћај било регистровано 150 камиона који су прешли у једном или другом правцу.

- То говори о томе да сви морамо да учинимо све да та комуникација буде још бржа - нагласио је Додик.

Наводећи да је историја донијела то да овај мост буде гранични прелаз, Додик је истакао да га Република Српска доживљава као административну причу.

- Нешто што је тежња кроз историју да буде, да се од Републике Српске на лијевој обали Дрине направи тампон зона Србије, али то није успјело и сада је на нама и будућим генерацијама да направимо нову историјску чињеницу - поручио је предсједник Српске.

Предсједник Републике Српске је нагласио да су односи са Србијом данас чисти и да заједнички пројекти нису усмјерени ни против кога.

-Овдје се ништа не ради против никога, можда против неких идеологија, тежњи - поручио је је Додик.