latinica  ћирилица
06/09/2024 |  10:00 ⇒ 12:18 | Аутор: РТРС

Кинеска државна телевизија о отварању Болнице у Добоју (ФОТО/ВИДЕО)

Кинеска државна телевизија дала је значајан публицитет отварању нове Болнице "Свети апостол Лука" у Добоју, те је на својој CCTV у ударном термину објавила прилог.
Добојска болница на CCTV (фото: cctv.com) -
Добојска болница на CCTV (фото: cctv.com)

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да је нова болница најбољи примјер да институције Српске настављају њен развој, те да је на изградњи болнице у Добоју значајна била сарадња са кинеским компанијама које су показале спремност да улажу знање у један од најмодернијих објеката на овим просторима.

Кинеска телевизија о отварању Болнице

Кина је вољна да подијели своје напредне медицинске услуге и искуство како би користило већем броју људи у Српској, наведено је у прилогу.

У прилогу је емитована изјава предсједника Републике Српске Милорада Додика и директора добојске болнице Младена Гајића.

Кинеска телевизија наводи да је отправник послова Амбасаде Кине у БиХ Миао Даке рекао да је БиХ активно учествовала у заједничкој изградњи иницијативе "Појас и пут" и сарадњи Кине и земаља централне и источне Европе, укључујући и болницу у Добоју, која је имплементирана, омогућавајући грађанима да истински осјете предности сарадње.

Наведено је и да је Кина вољна да подијели искуства и напретке у медицинским услугама ма корист што више грађана Српске.

Главни инжењер компаније Чајна Синофарм Интернешнел Корпорејшн Фу Кијанг рекао је да је пројекат изградње нове Болнице "Свети апостол Лука" у Добоју успјешно завршен захваљујући сарадњи Владе Републике Српске и ове компаније.

Пројекат болнице Добој је један од резултата 8. Самита лидера земаља централне и источне Европе. Капацитете нове болнице користиће 330.000 људи у Добоју и околним подручјима.

Прилог Кинеске државне телевизије можете погледати на сљедећем видеу: