latinica  ћирилица
06/09/2024 |  09:25 ⇒ 09:26 | Аутор: sputniknews.com

Стојковић: Нико није вјеровао? Битно је да ја вјерујем

Селектор фудбалске репрезентације Србије Драган Стојковић рекао је након ремија са Шпанцима да није очекивао другачију слику на терену и да су његови изабраници одиграли онако како је желио и вјеровали у оно што су радили припремајући се за меч.
Драган Стојковић (Фото: Танјуг/Марко Ђоковић) -
Драган Стојковић (Фото: Танјуг/Марко Ђоковић)

Фудбалска репрезентација Србије одиграла је утакмицу без голова са Шпанијом у првом колу новог издања Лиге нација.

Селектор је рекао након меча у Београду да није изненађен и да није очекивао другачију слику на терену.

- Знали смо да је Шпанија најбоља, потврдила је то прије два мјесеца. Моја размишљања на тактичком плану била су да будемо ли изашли високо, будемо ли кренули да покажемо не знам шта, то је равно самоубиству. То је екипа која те кажњава, екипа која може да те казни у било ком моменту ако се направи простор за тако нешто - истакао је Пикси.

Напомиње да су фудбалери Србије одиграли онако како је желио и да су вјеровали у оно што су радили припремајући се у Пазови.

- Мислим да су оставили на терену све што су могли, били изузетно убитачни у контранападима. На састанку сам и апострофирао да морају бити стрпљиви и у моменту када се одузме лопта, а доћи ће тај моменат, да излете као ракете јер на такву игру тешко ко може да парира - објаснио је Стојковић.

Каже да су показали ново лице Србије и да је све зачињено изузетно одважном и храбром игром.

На констатацију да вјероватно нико у Србији није вјеровао у овакво издање "орлова", Стојковић наглашава да је битно да он вјерује и зна шта жели, да то пренесе играчима и да они прихвате.

- Мислим да је 0:0 против европског шампиона добар резултат, али имали смо и неколико ситуација гдје смо могли да побиједимо - подсјећа селектор Србије.

Селекција Србије наредну утакмицу игра против Данске у недјељу, а Пикси каже да нема много времена за припрему, али да ће репрезентација сигурно изгледати храбро.

- Спремићемо већ нешто, није то проблем. Драго ми је да су неки играчи први пут играли. Мислим да су била тројица дебитаната - Недељковић, Симић и Белић. То је лијепа вијест за фудбалску Србију. Ја сам неко ко нема страх и мене године апсолутно не интересују. Битно је да даш све од себе, поготово кад играш за своју земљу. То је нешто што не може да се мјери са играњем у клубу. У клубу играте за новац, за каријеру, али када дођете и обучете дрес Србије, та емоција је потпуно другачија - истакао је Стојковић.