latinica  ћирилица
06/09/2024 |  08:57 ⇒ 09:38 | Аутор: РТРС

Додик и Вучић обилазе радове на реконструкцији моста на граничном прелазу Каракај

Предсједник Републике Српске Милорад Додик и предсједник Србије Александар Вучић обилазе радове на реконструкцији моста на граничном прелазу Каракај у Малом Зворнику.
Додик и Вучић у Малом Зворнику - Фото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Додик и Вучић у Малом ЗворникуФото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

Радове са Додиком и Вучићем обилази и министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Србије Горан Весић.

Предсједник Србије Александар Вучић је рекао да се распитао шта је био проблем на мосту који се реновира и добио одговор да није било арматуре.

- Ми сад радимо Шабац-Лозница 54 километара који отварамо 15. децембра, одмах након тога брза саобраћајница Лозница-Мали Зворник то је 21 километар. То отвара Подриње, ка Бајној Башти и Зворнику - истакао је Вучић.

Предсједник Српске Милорад Додик је захвалио Вучићу и Србији на улагању и побољшању стандарда и услова.

- И ми реконструишемо путеве између Зворника, ка Сокоцу... Да битно побољшамо саобраћај. Најбоље говори статистика, а то је да на овом мосту, прије затварања, 150 камиона прошло у оба правца - рекао је Додик.

У току је реконструкција моста на граничном прелазу који спаја Мали Зворник у Србији и Каракај у Републици Српској.

Овај мост је од изузетне важности за овај крај и представља један од друмских транзитних коридора преко кога се обавља камионски превоз.

Због изузетно лошег стања конструкције моста на њему је забрањено коришћење возила тежим од 3,5 тоне, док се не уради реконструкција моста.

Радови се тренутно одвијају на узводној коловозној траци, ради се на рушењу помоћног објекта испод моста, ископава се земља код стубног мјеста 7, пјескарење доње површине моста на страни Србије, сјечење асфалта и уклањање постојећег асфалта и хидроизолације са узводне коловозне траке, демонтажа пјешачке ограде, рашчишћавање терена са обје стране границе.

Након обиласка мјеста радова на мосту на граничном прелазу Каракај, Додик и Вучић ће обићи дестилерију Тим у селу Пилица код Бајине Баште, најављено је из Кабинета предсједника Републике Српске.

Након тога, Додик и Вучић ће у Малом Зворнику разговарати са ловцима и риболовцима.