latinica  ћирилица
06/09/2024 |  08:47 ⇒ 09:13 | Аутор: РТРС

Хирурзи обиљежавају 20 година постојања; УКЦ Српске на понос грађанима

Удружење хирурга Републике Српске заједно са хируршком секцијом Српског лекарског друштва обиљежава двадесет година постојања.
Владо Ђајић и Милован Бојић - Фото: РТРС
Владо Ђајић и Милован БојићФото: РТРС

- Ријетко која установа може да се похвали да има стручњаке из Русије, Словеније, Србије, Црне Горе, врсне љекаре који су дошли да пренесу знање нашим докторима, а истовремено да се договоре и направе план одласка наших стручњака у њихове установе на додатну едукацију. Ово све служи за унапређење здравственог система и УКЦ-а Републике Српске. Захваљујем се свим љекарима - нагласио је генерални директор ове здравствене установе Владо Ђајић.

Додао је да је веома поносан на унапређење здравственог система Српске.

- Поносан сам и пресрећан јер је УКЦ једна од најнапреднијих здравствених институција у региону. Настављамо са унапређењем наше здравствене установе - поручио је Ђајић, гостујући у нашем Јутарњем програму.

Доктор Милован Бојић, директор Института за кардиоваскуларне болести "Дедиње" похвалио је рад УКЦ Српске.

- Овдје влада велика дисциплина да пацијент буде збринут на адекватан начин. Посебна похвала за "тандем вођења" у Клиничком центру, који је веома важан у здравству - истакао је Бојић.

Додао је и да је Ургентни блок јако добро организован, ниво знања је, каже Бојић, на врхунском нивоу.

- Поносим се Универзитетко - клиничким центром Српске - поручио је Бојић и додао да су млади доктори израсли у сјајне стручњаке.

Подјећамо, синоћ је одржана свечана академија, а данас слиједи радни дио стручног састанка који ће окупити више од 100 хирурга из Републике Српске, Србије и региона, укључујући предсједнике удружења хирурга из Русије, Мађарске, Словеније, Србије, Црне Горе и Федерације Босне и Херцеговине.