latinica  ћирилица
06/09/2024 |  08:37 ⇒ 08:40 | Аутор: РТРС

Тривићева објавила 11 приоритетних програмских мјера

Предсједница Народног фронта Јелена Тривић објавила је једанаест приоритетних програмских мјера које би реализовала као будући градоначелник Бањалуке.
Јелена Тривић - Фото: РТРС
Јелена ТривићФото: РТРС

Као прву тачку навела је "рат против тајкуна", односно, како каже, забрану уласка тајкунима у просторије Градске управе и ревизију свих уговора које су фирме у њиховом власништву закључиле са Градом.

Као даље тачке наводи усвајање урбанистичког плана, са циљем заустављања бетонизације Града; нерадну недјељу у свим дјелатностима у којима је то могуће; бесплатне ђачке карте и школске књиге свим ученицима основних и средњих школа; изједначавање цијене вртића за сву дјецу, почевши од 1.1.2025. године; исплату једнократне новчане помоћи у износу од 500 КМ дана 31.12.2024. године пензионерима који се налазе у тешкој материјалној ситуацији.

Тривићева се залаже за исплату једнократне новчане помоћи од 500 КМ 31. децембра ове године борцима Војске Републике Српске који се налазе у тешкој материјалној ситуацији, за станове младима чију ће изградњу финансирати Град, а чија цијена неће прелазити 2.000 КМ по квадрату, затим и за отварање нових слободних економских зона са циљем привлачења инвестиција и отварања нових радних мјеста.

Међу припритете је уврстила и четири пута веће издвајање из буџета Града за спорт, при чему ће примарни циљ бити да сви фудбалски клубови у Бањалуци добију терен са вјештачком травом, те да сви спортски клубови добију адекватне просторије за рад.

Тривићева се залаже и за изградњу 1.000 нових паркинг мјеста.