latinica  ћирилица
06/09/2024 |  07:43 ⇒ 07:49 | Аутор: СРНА

Возачи опрез због мокрих коловоза

Возачима се јутрос савјетује опрезна вожња због кише која пада у појединим крајевима Републике Српске и Федерације БиХ и повећане опасности од одрона, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.
Мокри коловози - Фото: РТРС
Мокри коловозиФото: РТРС

Због изградње моста на регионалном путу Разбој-Руданка до 27. септембра долазиће до измјене у одвијању саобраћаја за прелаз транспортера и тешке механизације.

Измјене у саобраћају, због радова, су и на магистралном путу Доња Буковица-Вршани и Вршани-Бијељина, Трново-Миљевина у кањону ријеке Бистрице, Гацко-Тјентиште у Саставцима, на подручју Хан Пијеска и Сокоца, Добро Поље-Миљевина, Саставци-Устипрача, Брод на Дрини-Хум, Градишка-Козарска Дубица, Теслић-Подјезера и на подручју Добоја гдје је у току изградња ауто-пута.

Због радова у тунелима "Цера три" и "Строгоник" измјене су на магистралном путу Бродар-Вишеград, затим у тунелу "Котва два" на дионици Међеђа-Бродар и у тунелу "Трговишта" на путу Бродар-граница Републике Српске и Србије, те на путном правцу Добро Поље-Миљевина у тунелу "Сијерачке стијене".

До повремене обуставе, због минирања терена, долазиће на дионици регионалног пута Добој-Модрича у Костајници.

На регионалном путу Руданка-Станари, у Љесковим водама, због радова, саобраћај се за путничка возила одвија успорено, док се теретна возила преусмјеравају на алтернативни правац преко Јелаха.

Измјене су због радова на магистралном путу Градишка-Нова Топола-Клашнице и изградње три кружна тока на дионици Клашнице-Нова Топола, те на споју магистралних путева Градишка-Нова Топола и Чатрња-Градишка.

Због клизишта забрањен је саобраћај на регионалном путу дионица Стари Угљевик-Главичице, а једном траком возила наизмјенично пролазе регионалним путем Укрина-Горња Вијака.

У ФБиХ актуелни су радови на магистралним путевима Кладањ-Власеница, Прозор-Горњи Вакуф/Ускопље и Олово-Семизовац.

Задржавања јутрос нема на граничним прелазима, а на Каракају код Зворника на снази је забрана саобраћаја за возила изнад пет тона највеће дозвољене масе, па се преусмјеравају на нови мост Братољуб у Братунцу и на гранични прелаз Рача, док аутобуси могу користити гранични прелаз Шепак.