latinica  ћирилица
03/09/2024 |  21:30 | Аутор: sputniknews.com

Радоњић и Крунић у Звезди

Немања Радоњић, бивши српски фудбалски репрезентативац, вратио се у Црвену звезду, а уговор са црвено-бијелима потписао је и Раде Крунић, доскорашњи играч Фенербахчеа.
Немања Радоњић (фото: архива/EPA-EFE/MASSIMO PICA) -
Немања Радоњић (фото: архива/EPA-EFE/MASSIMO PICA)

Радоњић, момак из Ниша који је прошао школу Партизана, други пут ће обући дрес Звзде, шест година од одласка. Радоњић (28) је са Звездом потписао уговор на две плус једну годину и задужио дрес са бројем 49. Он је тада прешао у великом трансферу у Марсеј, али се није снашао у Француској.

Период између два боравка у Звезди провео је на позајмицама у Херти, Бенфики и Торину, са којим је потом потписао трајни уговор. Ипак, ни Италија му није пријала па је први део 2024. године носио дрес шпанске Мајорке. У Звезду долази као велико појачање за предстојеће наступе у Лиги шампиона.

Нови фудбалер Црвене звезде је постао Раде Крунић који у оквиру трансфера стиже из Фенербахчеа, и носиће црвено-белу "шестицу".
Крунић је рођен 7. октобра 1993. године у Фочи. Управо је у локалној Сутјесци започео сениорску каријеру, да би пажњу фудбалске јавности скренуо наступајући за Доњи Срем и Борац из Чачка.

Након тога, услиједио је прелазак у Емполи за који је на 119 утакмица постигао 13 голова, а затим је обукао дрес Милана. Крунић је за Милан одиграо 139 утакмица и постигао три гола, а претходну сезону је провео у Фенербахчеу и уписао 22 наступа.

Ријеч је о великом звездашу и фудбалеру који је представљао "мотор" сваке екипе у којој је био због своје брзине и агресивности на средини терена. Крунић је стандардан репрезентативац Босне и Херцеговине, а нема сумње да ће фудбалер који има скоро 300 наступа у Серији А бити огромно појачање за тим Звезде.