latinica  ћирилица
03/09/2024 |  20:05 ⇒ 22:28 | Аутор: СРНА

Сребреница: На пожаришту избачено око 20 тона воде (ВИДЕО)

На пожаришту на подручју општине Сребреница избачено је око 20 тона воде и гашење пожара који је већих размјера него што се очекивало наставља се ујутро, изјавио је директор Хеликоптерског сервиса Републике Српске Бобан Кустурић.
Пожар Сребреница - Фото: РТРС
Пожар СребреницаФото: РТРС

Кустурић је рекао да је Хеликоптерски сервис Српске у контакту са директором Управе цивилне заштите и командантом Хеликоптерске јединице Министарства унутрашњих послова Србије, како би помогла у гашењу.

- Мислим да је директор Цивилне заштите упутио молбу МУП-у Србије за хеликоптер који има капацитет од четири до 4,5 тона и надам се да ће и они ујутро да нам се придруже, јер је овај пожар изнад Сребренице већих размјера него што смо очекивали - истакао је Кустурић.

Он је рекао да је терен неприступачан, висока је надморкса висина и зато је тешко гасити пожар.

- Настављамо ујутро у 6.00 часова и надам се да ће нам се придружити и колеге из Хеликоптерске јединице МУП-а Србије - поручио је Кустурић.

 

Пожар на подручју Сребренице није се проширио на станиште ендемичне Панчићеве оморике, изјавио је Срни директор Националног парка "Дрина" Радомир Павловић.

Павловић је навео да је Хеликоптерски сервис Републике Српске брзо реаговао на позив из општине Сребреница и да се хеликопер укључио у гашење пожара на локалитету Пољанци-Стари град у сребреничкој Мјесној заједници Лука.