latinica  ћирилица
03/09/2024 |  19:52 ⇒ 19:55 | Аутор: РТРС

"Дани спорта" у Приједору (ФОТО)

У Приједору је отворена трећа манифестација "Дани спорта". У оквиру тродневних активности, најмлађим Приједорчанима биће приближене различите спортске дисциплине.
Дани спорта у Приједору - Фото: РТРС
Дани спорта у ПриједоруФото: РТРС

Првог дана манифестације Приједорчани свих генерација упознали су се с бициклизмом, спортским пењањем, једриличарством, куглањем, шахом, стоним-тенисом, крос-фитом и извиђаштвом.

- Ово је супер за нас јер стони тенис није толико распрострањен код нас, тако да ово нам је супер за нове чланове - истакла је петнаестогодишња Вања Мајкић, која непуне четири године тренира стони тенис.

Синиша Лукић, бициклиста Бисиклистичког клуба "Козара" сматра да је ова манифестација сјајна прилика промоцију свих спортова, не само бициклизма.

Највећу пажњу малишана привукао је пењачки зид и зип-лајн дужине стотину метара.

Фото: РТРС

- Ми смо поставили тај зип-лајн и он највише пажње привлачи, да не будемо онако негативни у контексту, да смо бољи од других, сви су спортови добри, али тај зип-лајн некако одудара од свега тога - истакао је Драшко Анђелић, испред Клуба екстрамних спортова "Албатрос".

Покровитељ манифестације "Дани спорта" је град Приједор уз учешће спортских клубова са подручја града.

- Нама је као Градској управи од инетреса да се што више дјеце укључи у спорт, да се што више дјеце бави спортом и оно што су дефинитивно неки показатељи од претходне двије године, да имамо благи пораст из године у годину најмлађих у свим клубовима - рекао је Александар Миљешић, начелник Одјељења за културу, међународну сарадњу, спорт и невладине организације града Приједора

Посљедњег дана манифестације "Дани спорта" биће приређен свечани дефиле учесника и промоција кошарке, рукомета, каратеа, текводноа, џудоа и одбојке.