latinica  ћирилица
03/09/2024 |  17:38 ⇒ 20:08 | Аутор: СРНА

Елек: Без сагласности се не могу постављати заставе и рекламе

Предсједник Надзорног одбора Олимпијског центра "Јахорина" Недељко Елек рекао је Срни да су нетачни наводи да је застава која уклоњена са Кошуте на Јахорини била на подручју федералне општине Трново, јер ту никада није утврђена међуентитетска линија разграничења.
Недељко Елек - Фото: РТРС
Недељко ЕлекФото: РТРС

- Оно што ми знамо катастарским честицама је то да се један дио налази на територији федералне општине Трново, а други на територији општине Трново у Републици Српској - појаснио је Елек.

Он је истакао да је постављање заставе БиХ на Јахорини директна и беспотребна провокација.

 Ми, као туристичка дестинација, не желимо овакве слике - рекао је Елек и поручио да ће се на овакву провокацију увијек одговорити јасно и гласно.

Он је нагласио да се на територији Олимпијског центра "Јахорина" без сагласности не могу постављати ни заставе ни рекламе.

- Када се утврди међуентитетска линија, постоји комисија која је за то надлежна, онда можемо да разговарамо. До тада ћемо сваки пут реаговати на овај начин - рекао је Елек.

Он је поручио предсједнику Странке за БиХ Семиру Ефендићу, који је најавио да ће поднијети кривичну пријаву због уклањања заставе БиХ на Кошути, да је његова адреса позната и да стоји на располагању.