latinica  ћирилица
03/09/2024 |  16:13 ⇒ 16:34 | Аутор: РТРС

Додик: Изградња гараже УКЦ-а ријешиће проблем паркинг мјеста (ВИДЕО)

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да је остало да се заврше финални радови на изградњи гараже Универзитетског клиничког центра Републике Српске, наводећи да ће се завршетком овог пројекта бити ријешен проблем паркинг мјеста.
УКЦ Српске - Фото: РТРС
УКЦ СрпскеФото: РТРС

Додик је рекао да више од 5.000 људи који свакодневно долазе у УКЦ Српске имају озбиљан проблем са недостатком паркинг мјеста.

- Гаража би требало у значајном обиму да ријеши то питање и да буде топлим повезницама повезана са садржајима Клиничког центра. Када се паркирате у ту гаражу нећете морати да излазите вани него ћете имати ходнике који ће то повезивати - рекао је Додик.

Истакао је да је гаража УКЦ-а Републике Српске потребна, али да је њена изградња наишла на оспоравања која су и продужила рокове завршетка тог објекта.

-  Јуче је завршаван кров и премазиван водонепропусним материјалима. Гаража ће бити изграђена, у динамици можда нешто касније, али у сваком случају та гаража, коју су оспоравали на неким нивоима, је видљива и остали су финални радови који требају да се заврше - рекао је Додик.