latinica  ћирилица
03/09/2024 |  15:41 ⇒ 18:14 | Аутор: РТРС

Српска стабилна упркос хибридном рату који се води против ње (ВИДЕО)

Предсједник СНСД-а Милорад Додик рекао је да је на данашњој сједници Извршног комитета и Предсједништва СНСД-а анализирана ситуација у Републици Српској и тој партији.
СНСД, конференција за новинаре - Фото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
СНСД, конференција за новинареФото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

Додик, који је и предсједник Републике Српске, рекао је да је Српска стабилна упркос притисцима и санкцијама, те да биљежи раст прихода.

Он је нагласио да је на сцени хибридни рат против Републике Српске, али да неће нарушити њену стабилност и редовност сервисирања обавеза.

Додик је рекао да су сједнице Извршног комитета и Предсједништва СНСД-а одржане у функцији припрема сутрашње сједнице Главног одбора у Добоју.

- Сутра имамо сједницу Главног одбора у Добоју и саопштићемо наше циљеве када почне кампања - истакао је Додик.

Додик је рекао да је СНСД организационо способан и спреман да изађе на изборе и да има 1.800 кандидата за одборнике, од којих је 40 одсто жена.

- Излазимо са листама у свим општинама у Српској, осим Купреса гдје имамо коалициони договор са једном странком. Такође, излазимо у десет општина у Федерацији БиХ - рекао је Додик и додао да су циљеви странке реални.

Он је истакао да су задовољни стањем у партији, додајући да на локалном нивоу нема ниједне организације у којој је партија поларизована.

Додик је оцијенио некоректним то што су партије плаћале огромне казне због наводне преурањене кампање, истакавши да је само СНСД до сада платио преко 100.000 КМ.

- Без обзира на све тешкоће урађен је огроман посао и СНСД је акционо способан да изнесе ову кампању и даљу борбу за Републику Српску - рекао је Додик.