latinica  ћирилица
03/09/2024 |  13:18 ⇒ 17:10 | Аутор: РТРС

Због дроге и напада на службено лице двије особе спроведене у Тужилаштво Бањалука (ВИДЕО)

Ухапшена лица В.С. и Л.П. због "неовлаштене производње и промета опојних дрога" и "напада на службено лице у вршењу службене дужности" спроведени су данас у Окружно јавно тужилаштво Бањалука
Спровођење - Фото: РТРС
СпровођењеФото: РТРС

Подсјећамо, полицијски службеници Полицијске управе Бањалука, у оквиру оперативних активности усмерених на спречавање злоупотребе опојних дрога, лишили су слободе лице В.С. из Бањалуке, због постојања основа сумње да је починило кривична дјела "неовлаштена производња и промет опојних дрога" и "напад на службено лице у вршењу службене дужности".

Слободе је лишено и лице Л.П. због постојања основа сумње да је починило кривична дјела "неовлаштена производња и промет опојних дрога" и "спречавање службеног лица у вршењу службене радње".

- Приликом спровођења активности изасутављања и контроле, лице В.С. које је управљало путничким возилом се оглушило на законито издато наређење полицијских службеника и стављајући у погон возило којим је управљао изазвало саобраћајну незгоду, којом приликом су настала оштећења на два службена возила Министарства унутрашњих послова - наводи се у саопштењу МУ-а Српске.