latinica  ћирилица
03/09/2024 |  12:34 | Аутор: СРНА

Тадић: Оптужница Дураковићу послужиће за прање биографије

Правник Огњен Тадић рекао је да од оптужнице против Рамиза Дураковића за сада не очекује ништа друго него да на крају опере његову биографију, а у међувремену да послужи као повод за радикализацију политике у току предстојеће предизборне кампање.
Огњен Тадић - Фото: РТРС
Огњен ТадићФото: РТРС

- Када је Суд БиХ због ратних злочина над цивилима у Калиновику, усљед којих су у близини школе страдала дјеца судио човјеку истог имена и веома сличног презимена тј. Рамизу Дрековићу, тада је отприлике речено да он јесте командовао, па и наређивао гранатирање, али да није изван сваке сумње да је наредио гранатирање цивилних објеката - појаснио је Тадић у изјави Срни.

Тадић је додао да је у образложењу само недостајало да напишу реченицу "ко вам је крив што су вам ученици страдали од граната које су пале покрај школе".

- Е то је та "правда" Суда БиХ која се даје српским жртвама. Због тога ни од ове нове оптужнице против Рамиза Дураковића имењака Рамиза Дрековића за сада не очекујем ништа друго него да на крају опере његову биографију, а у међувремену послужи као повод за радикализацију политике у току предстојеће предизборне кампање - закључио је Тадић.

Суд БиХ потврдио је оптужницу против Рамиза Дураковића /63/, осумњиченог за ратни злочин почињен над жртвама српске националности на подручју Чајнича 1993. године.

Дураковић, који је држављанин Србије и Њемачке, оптужен је да је као командант 43. бригаде такозване Армије БиХ знао за почињене злочине, а није предузео неопходне и разумне мјере да казни починиоце.