latinica  ћирилица
03/09/2024 |  11:54 ⇒ 14:17 | Аутор: РТРС

Бањалука: Отворен систем за наплату уласка возила у Универзитетски град (ФОТО/ВИДЕО)

У Бањалуци је отворен реконструисани дио саобраћајнице и систем за наплату уласка моторних возила у заштићено подручје Универзитетског града.
Наплатна кућица Кампус - Фото: РТРС
Наплатна кућица КампусФото: РТРС

Церемонији отварања присуствовао је министар за научнотехнолошки развој и високо образовање Жељко Будимир и ректор бањалучког Универзитета, Радослав Гајанин.

Будимир је рекао је да ће нова саобраћајница и систем за наплату уласка моторних возила у заштићено подручје Универзитетског града у Бањалуци значајно допринијети повећању безбједности унутар Кампуса.

- Трагичан догађај у београдској Основној школи "Владислав Рибникар" био нам је опомена да морамо повећати безбједност и контролу оних који улазе и излазе у заштићено подручје Универзитета, а први корак је ова нова саобраћајница и постављање наплатних рампи на улаз - рекао је Будимир.

Будимир је навео да је дневна карта за улазак у заштићено подручје пет КМ, мјесечна 40 КМ, а плаћања су ослобођени студенти и радници Универзитета.

- Универзитетски град наставља да се развија, те планирамо да ово заштићено подручје уредимо како би било репрезентативно и прихватљиво за организовање различитих догађаја - рекао је Будимир.,

Гајанин је изразио задовољство што је пуштањем у рад рампе за наплату уласка у заштићено подручје Универзитета у Бањалуци значајно повећана безбједност свих који бораве у овом подручју.

- Уз то смо у заштићеном подручју омогућили безбједно кретање моторних возила и пјешака - рекао је Гајанин.