latinica  ћирилица
03/09/2024 |  11:07 ⇒ 11:31 | Аутор: РТРС

Стевић: КФОР да буде стуб стабилности на Космету; Минималне шансе за дијалог (ВИДЕО)

Уредник Телевизије Мост Лазар Стевић истакао је за наш Јутарњи програм да КФОР треба да буде стуб стабилности на Косову и Метохији, као и да су све шансе за било какав дијалог Београда и Приштине минималне.
Косовска Митровица - мост КФОР (фото: TANJUG/ STR/ bs) -
Косовска Митровица - мост КФОР (фото: TANJUG/ STR/ bs)

- Родитељи на Косову и Метохији су уплашени. Шта год да се деси, Срби су ти који пате и страдају - навео је Стевић.

Додаје, да премијер самопроглашеног Косова Аљбин Курти користи сваку ситуацију да придобије гласаче, јер нема ништа друго да понуди осим насиља.

Стевић је додао да сви запослени, који покушавају да уђу у своје канцеларије, желе само да се врате на своја радна мјеста.

- Људи сада нису у могућности да раде најпотребније ствари. Угрожени су и они који примају социјална давања. Ударац за све Србе, након затварања Поште, укидања динара, забрана увоза робе. Курти на овај чанич врши погром Срба - додаје Стевић.

Подсјећамо, на сјеверу Косова и Метохије тзв. косовска полиција пети дан држи у блокади зграде српских институција. Више стотина запослених и данас покушава да уђе у своје канцеларије институција Владе Србије, у којима су радили све до прошле недјеље.

Радници са сјевера КиМ и дана су покушали да дођу до својих радних мјеста. Вера Савић је рекла да су дошли данас као да служе народу, зашта су и плаћени.

- Као што сви знате, ово није јавни сервис, само Срба, зато што је у служби свих грађана који живе на територији Космета. Ја, као радник Општинске управе, имала сам прилике да изађем у сусрет, не само Србима, него и Албанцима, муслиманима, Ромима - напоменула је Савићева.