latinica  ћирилица
03/09/2024 |  09:52 | Аутор: СРНА

Вујичић: Олимпијску планину желе да економски ослабе

Посланик СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Мирослав Вујичић изјавио је да се постављањем заставе БиХ на Кошути, једном од врхова Јахорине, жели изазивати инцидент ради економског слабљења планине и Олимпијског центра.
Мирослав Вујичић - Фото: РТРС
Мирослав ВујичићФото: РТРС

- Било какве врсте провокације којим се жели наштетити Јахорини и правити "случај", нису случајни. Можда су и намјерни како би Суд БиХ покушао спријечити ширење инвестиција на планини, имајући у виду да је Суд оспорио продају дијела имовине Олимпијског центра -  истакао је Вујичић.

Осуђујући овај догађај, Вујичић је навео да се на неки начин покушава спријечити напредак и ширење Јахорине.

Према његовим ријечима, очигледно је да намјере појединаца из Федерације БиХ нису добре, јер им не одговара раст Олимпијског центра "Јахорина" и континуирани приходи са планине.

Вујичић је истакао да Олимпијски центар има Горску службу спасавања која је надлежна за све активности везане за помоћ људима на планини и да постављање заставе од Горске службе спасавања из Сарајева представља најгрубљу провокацију.

Он је запитао какве би биле реакције бошњачке стране да је Горска служба спасавања са Јахорине поставила српску заставу на врх Бјелашнице.

Вујичић је истакао да је Јахорина у Републици Српској и да ће увијек то бити, те да представља значајан туристички комплекс.

Јахорина је симбол и Републике Српске и Источног Сарајева, а битна је и планина и туристички комплекс у БиХ, закључио је Вујичић.