latinica  ћирилица
03/09/2024 |  09:46 ⇒ 09:48 | Аутор: РТРС

Овације за филм "The Brutalist" на филмском фестивалу у Венецији (ФОТО)

На 81. Венецијанском филмском фестивалу приказан је филм "The Brutalist", који је написао и режирао Бреди Корбет. Иако овај филм није привукао велику пажњу прије самог фестивала, чини се да су посјетиоци њиме одушевљени.
Едриен Броди (Фото: EPA-EFE/ETTORE FERRARI) -
Едриен Броди (Фото: EPA-EFE/ETTORE FERRARI)

Deadline пише како је филм добио 13 минута дуге овације.

Едријен Броди, који има главну улогу, био је савладан емоцијама док је трајао аплауз. Глумац је брисао сузе и држао руке на глави док су свјетла рефлектора била уперена у њега.

Филм траје три сата и 35 минута. Иако филм толико дуго траје да је била потребна пауза од 15 минута, то није сметало посјетиоцима који су га погледали до самог краја.

The Brutalist прати 30 година живота архитекте Ласла Тота (Едријен Броди), Јевреја који је преживио холокауст. Након завршетка Другог свјетског рата, са супругом Ержебет (Фелисити Џонс) одлази из Мађарске у Америку како би доживио "амерички сан".

Ласло испрва трпи сиромаштво и понижење, али убрзо склапа уговор с тајанственим и богатим клијентом, који ће промијенити ток његовог живота.

Уз Едријена и Фелисити, у филму глуме још и Гај Пирс, Џо Алвин, Стејси Мартин, Алесандро Нивола, Исак Де Банколе, Рафли Касиди и Ема Лерд.